a

Devica - karakteristike

Planeta vladalac: Merkur Delovi tela vezani za Device: abdomen, tanka creva, gastrointestinalni organi. Vašem telu je potrebna hrana koja sadrži: kalijum sulfat. Razvijajte: šire perspektive, raznovrsnije interese. Izbegavajte: preterano kritikovanje, upetljavanje u trivijalne stvari.

Neke ključne reči pri opisivanju Devica su: prodoran, bujan um; vredan, studiozan, precizan, drži se činjenica i brzo uči. Vaš unutrašnji nagon za redom i efikasnošću manifestuje se čistoćom i ličnom urednošću. Na akademskom planu sposobni ste za izuzetna dostugnuća, naročito na polju nauke i onih grana saznanja koje zahtevaju visoko razvijenu sposobnost kritičke analize. Dobri su kao medicinari, pisci, nutricionisti, farmeri.

Zdravllje i ishrana Devica

Device su obično sklone ovim oboljenjima: problemi sa varenjem i dijareja, stomačne smetnje, pantljičara, tifus, kolitis, upala slepog creva i kila. Devicina ćelijska so je kalijum sulfat koja reguliše snabdevanje i raspodelu ulja u telu i pomaže unošenju kiseonika u ćelije kože. Nedostatak ove soli čini da ulja postanu viskozna, što uzrokuje začepljenje pora. Kao rezultat ove pojave počinju problemi sa kožom u vidu akni, ekcema i peruti. Dobar izvor kalijum fosfata nalazi se u ciguri, integralnoj pšenici, ovsu, raži, siru, bademu i posnom mesu. Za vas, ključ za dobro zdravlje nije samo izbor hrane, već i duševno i duhovno stanje pri obedovanju. Ako ne budete u stanju da se opustite za trpezom, vaše varenje i asimilacija hrane biće slabi.

Device u ljubavi

ONA je nenametljiva, korektno odevena, deluje hladnom otmenošću. Štedi se, erotski čista i mutna, strast je ne zanese, poljubac ne iščekuje. U braku su osećaji hladni, a začeće teže. Često je žrtva dužnosti majke, drugarice, ljubavnice. Verna je mužu, ali analizira "šta li će ljubavnik misliti", a postaje neverna kada je nesrećna i u bezizlaznoj situaciji. Treba joj drug koji će je prihvatiti za ruku, koji zna onu "sve u svoje vreme".