Razgovor sa astrologom

Šta je Astrologija?

Astrologija je nauka koja istražuje delovanje nebeskih tela na živu i neživu prirodu kao i reakcije žive i nežive prirode na takve uticaje. Astrologija otkriva našu neižbežnu povezanost i zavisnost od naše planete zemlje i kosmosa. Astrologija je jedinstveni sistem predviđanja mogućeg ponašanja čoveka putem tumačenja kretanja planeta i njihovog ugaonog odnosa sa zemljom. Potencijali (mogućnosti) za svaku osobu pojedinačno, mogu se tumačiti putem njenog horoskopa u kome su izračunati vreme, mesto i datum rođenja. Međusobne pozicije Sunca, Meseca i osam planeta solarnog sistema u trenutku rođenja date osobe, u zavisnosti od mesta rođenja na Zemljinoj površini, (određuju) stoje u uzajamnom odnosu sa mogućim načinom ponašanja te osobe. Taj trenutak se smatra prvim uzimanjem daha posle presecanja pupčane vrpce.

Astrologija smatra da na čoveka ne utiču samo nasledni faktori i okruženje već i stanje našeg Sunčevog sistema u trenutku rođenja. Planete se posmatraju kao osnovne životne sile, kao alatke uz pomoć kojih živimo i osnova samog našeg bića. Ove planetarne sile poprimaju različite oblike u zavisnosti od svog položaja u zodijaku i od načina na koji su povezane jedna sa drugom.

Aspekti formirani između planeta opisuju ove odnose, a položaj planeta u odnosu na mesto rođenja nam govori o njihovom ispoljavanju u sferama života odslikanim u astrološkim kućama.

Tumačenjem uloga ovih igrača (planeta) i njihovog kvaliteta (elementi, znakovi i kuće) i pravljenjem sinteze, astrologija je sposobna da predstavi kompletnu i obuhvatnu sliku osobe i njen potencijal, baziranih na natalnom horoskopu.

Na koja pitanja Astrologija može da odgovori ?

Danas, slobodno možemo reći da astrologija može odgovoriti na mnogo pitanja ne samo za pitanja vezana za čoveka, kao jedinku, već i na pitanja koja se tiču država i naroda, klime, prošlih života, i mnogo čega. Ono što astrologija može u velikoj meri da predvidi što se tiče natalne astrolgije je: karater osobe, fizički izgled u dobroj meri, sklonost ka nekim bolestima pojedinih organa, i ostalim raznim bolestima i organskim slabostima. Samim tim može se odrediti, sklonost, alkoholu, drogama, razne psihoze. Takođe može ukazati na sklonost i talente ka nekim poslovima i zanimanjima. Može ukazati na mogućnost i načine zarade, sklonost ka igrama na sreću, sportu. Može da pokaže način na koji osoba doživljava svoje okruženja, porodicu, partnere. Kako se ponaša, i doživljava ljubav i seks. Kakve ima sklonosti i potrebe seksualne prirode i kakav joj je partner potreban da bi to ostvarila. I još mnogo toga astrologija može da odgovori i istraži.

Da li ima pitanja na koje astrologija ne može da odgovori?

I do dana današenjeg na neka pitanja astrologija nije mogla da odgovori. Pre svega ne može da se odredi pol osobe čiji se horoskop analizira, krvna grupa, trenutno zanimanje, uticaj sredine, kako su neki događaji izmenili životni tok. Nemoguće je odrediti koliko je neki minuli aspekt izmenio stav čoveka prema društvu i životu, od čega itekako zavisi dalja sudbina. Shodno tome vrlo je teško odrediti tačan datum i vreme nečije smrti.

Odnos astrologa i klijenata?

Hipokratova zakletva za astrologe

Necu davati tumacenja, predskazanja ili predivdanja da zadovolijim zudnje radoznalih, niti cu nastojati da fasciniram ili mistifikujem, vec cu pruzati konsultacije samo onima koji imaju problem u pogledu koga znaju da trebaju pomoc i traze je i umesto predskazivanja prognoza. Nastojacu da usadujem ispravno razmisljanje koje ce doprinositi izbegavanju ili ublazavanju nepovoljne okolnosti koju vidim delovanju, tumaceci istu u terminima uticaja radije nego dogadaja, i u sva vremena predavati filozofiju Slobodne Volje i emocionalne samokontrole koje su antiteza Fatalizma i Predodredenosti.

Necu davati savet smisljen da pomogne bilo kojoj osobi u nastojanju da povedi ili stekne nepostenu prednost nad drugima.

Nikad necu dati izjavu ili zakljucak koji ce bacati senku na bilo kog drugog prakticara, niti cu tretirati klijenta drugog prakticara, osim kao pozvani na konsultaciju od istog prakticara. Nikada se necu opustiti u naporima da dopunim svoje znanje nauke, da delim onima koje ocenim vrednim da slede moje stope, i da posvetim svoje napore bez ogranicenja poboljsavanju ljudskog razumevanja i licnih odnosa i sluzenja covecanstvu i zajednici.

I neka me Stvoritelj koji postavi planete u njihove orbite kao Njegova sredstva vodenja Sudbina ljudi, ocuva i podrzi u skladu sa vernoscu sa kojiom sluzim za primer zakona za koje sam odabran da ih predajem.Kao sto se vidi iz ove stare Astroloske zakletve, tako bi trebalo da izgleda taj odnos izmedu astrologa i klijenta. I naravno bi trebalo da se sam astrolog pridrzava iste zakletve.

Konsultacija i profesionalna etika

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Sem nulla pharetra diam sit amet. Turpis tincidunt id aliquet risus. Nam libero justo laoreet sit amet cursus sit amet dictum. Tellus elementum sagittis vitae et leo duis. Vitae congue mauris rhoncus aenean vel. Nisl nisi scelerisque eu ultrices vitae auctor eu. 

Iskustva sa klijentima

Konsultacija i profesionalna etika


Cilj

Sustina astroloske konsultacije je po cilju slicna bilo kojoj drugoj konsultaciji: pomoc i usmeravanje. Konsultant astrolog ce se slediti istu etiku i smernice kao i konsultanti na polju psihologije, psihijatrije, socijalnog rada i drugih profesija za negu i terapije. Vecina konsultativnih treninga promovise pristup-bez izvestaja, sa naglaskom na vestine koje ukljucuju slusanje, tacno razumevanje i sposobnost da se stvari vide sa aspekta druge osobe, sposobnost da se sve to iskaze i rezimiraju glavni interesi. Konsultatnt astrolog ima posebnu prednost: natalnu kartu. Ona omogucava procenu klijentovih potencijala, ogranicenja, stavova i licnosti cak pre nego sto konsultacija i zapocne – koristan doprinos samorazumevanju.


Etika

Makoji nivo astroloske prakse postignete, potrebno je pridrzavati se profesionalne etike pri analizi horoskopa:

– Poverljive informacije dobijene od klijente ili iz horoskopa ne smeju se otkrivati bez saglasnosti.
– Treba izbegavati negativna tumacenja; ne davati fatalno tumacenje za svaki kvadrat ili opoziciju. Nikad ne predvideti smrt.
– Vazna je takticnost, narocito u pisanom radu, i treba imati na umu
– Nikad ne drzati moralne pridike.


Prisnost

Dobar, brizan licni odnos prema klijentu pospesuje efikasnu konsultaciju. Sposobnost slusanja, puna ukljucenost klijenta u diskusije i simpatican pristup pomazu uspostavljanju dobre prisnosti.


Pristup

Kroz natalnu kartu ce astrolog moci da pronade i planira najbolji nacin da ohrabri klijenta kako bi se prirodno opustio. Narocito u pisanom radu, klijentove godine i status ce se uzeti u obzir, odrazavajuci razlicite potrebe.


Udaljeni klijenti

Ideal je, naravno, licna konsultacija. Ali klijentima koji zive daleko se smernice i pomoc mogu dati u stampanoj ili snimljenoj analizi, ponekad telefonom. U takvim okolnosti voditi racuna da u analizi nista ne sme da vreda, uznemirava ili da bude visesmisleno. Ponovo, revizija teksta i stavljanje sebe na mesto klijenta ce eliminisati ove probleme, ili isuvise bezlican rad.


Uloga klijenta

Interakcija je od vitalnog znacaja. Ona treba da bude bez davanja sudova a odluke o neposrednoj ili buducoj akciji treba da donese sam klijent. Uloga astrologa konsultanta je da usmerava i da eventualno razjasnjava probleme. Mozda ne bi bilo moguce da se problem resi manipulisanjem okoline niti cak materijalnom promenom (npr. promena kuce ili zaposlenja). Dublje razumevanje psiholoskih potencijala i ogranicenja su mozda neophodni za pocetak procesa. Ponekad ce klijent pokusati da se sto manje otkrije. Mozda cete mu morati naglasiti da se od doktora ne moze ocekivati da da najtacniju dijagnozu bez dovoljno informacija.

U mojoj dosadasnjoj dugoj praksi, bilo je dosta interesantnih slucajeva. Mnoge od njih sam sacuvao i dan danas. I posedujem veliku kartoteku horoskopa klijenata. Bilo je i poznatih i slavnih licnosti i manje poznatih. Bilo je obicnih ljudi. Sve sam ih isto tretirao i nisam pravio razliku medu njima. Trudim se da ne razlikujem ljude po rasnom i verskom opredeljenju i ma kakvoj drugoj razlicitosti. Kao sto sam vec naglasio najbolji je direktan kontakt izmedu klijenta i astrologa. Ipak mnogo puta sam morao da pisem izvestaj i svoje videnje klijentovog zivota iako on nije bio prisutan. U primeru koji sledi videce te kako to izgleda. S tim sto sam ja dodao odmah i klijentove odgovore koji su nahnadno usledili posle mojih mejlova. Pa ovu analizu mozete pratiti kao jednostavnije i videti koliko sam bio uspesan, a da tu osobu nisam uopste video ni znao nista o njoj. Radi diskecije njeno pravo ime ni ostale licne podatke necemo saopstiti. Ipak uz tekst dacu i njenu natalnu kartu. Takode pokazacu i na koji nacin analiziram uporedni horoskop dva partera. Mislim da ce ova analiza doprineti da se vidi slozenost kod analize uporednog horoskopa i procene vrednosti odnosa partera.

Astrologija i novinske prognoze

U svakom slucaju postoji velika razlika izmedu natalnih horoskopa koji se izraduju za odredenu osobu i horoskopa u novinama, koji se odnosi na dnevene nedeljne i mesecne prognoze za sve znake zodijaka.

Kada se spomene horoskop vecini ljudi je prva asocijacija horoskop po novinama, uglavnom misleci na dnevne, nedeljne i mesecne horoskope za sve znakove. Naravno da nije moguce sve ljude svrstati u 12 znakova i sasvim je sigurno da se nece svim Ovnovima ili svim Strelcima dogoditi ono sto pise. To sto citate po novinama, raznim magazinima i bilo gde drugde zapravo nije pravi horoskop, sve to sluzi samo za zabavu. Iako, dok astrolog radi neki od tih horoskopa pise na osnovu stvarnih planetarnih uticaja, ne mozemo sve generalizovati. Da samo skupimo neki broj ljudi koji su rodeni istoga dana, cak i u priblizno vreme, videli bismo ogromne razlike u njihovom ponasanju, izgledu, interesima i svemu ostalome. Recimo da taj opsti horoskop moze malo vise imati smisla za osobe koji u svom, licnom horoskopu imaju izrazito naglasen neki znak, dok se kod svih drugih moze primetiti znatno smanjen ili nikakav uticaj toga sto pise. Ako krenemo od same reci horoskop koja bi se najblize mogla prevesti kao gledanje u vreme, odnosno sate, nalazimo osnovnu vezu odnosa planeta i trenutka. Dakle tu vec dolazimo u vezu s nekim proracunom sto se moze odnositi na natalni ili bilo koji drugi ciljani horoskop za odredenu osobu, pitanje ili situaciju. Ja sam dosta uspesno radio godisnje prognoze za sve znake zodijaka. Primere tih prognoza za 2010. godinu mozete pogledati i na ovom sajtu. Iako su dosta tacne i mnogi se ljudi nalaze u njima, treba reci da se ne mogu odnositi na sve ljude odredenog znaka. Te prognoze su ipak neka vrsta zabave ili surogat za prave natalne horoskope.

Treba se osvrnuti i na astro programe i na astroloske izvestaje iz tih programa. Treba reci da astrolog nekad nije imao pomoc vestacke inteligencije. Morao je sve sam da izracuna i polozaje planeta i aspekata medu njima, da izracuna polozaje kuca, pa tek onda da iscrta horoskop. Danas to sve rade racunari i umnogome pomazu i ubrzavaju to vreme koje je potrebno da se izracuna i iscrta horoskop. Ipak glavna rec je na astrologu i na njegovoj kreativnoj analizi vaseg licnog horoskopa.No, takode treba istaci kako je tehnika napredovala, tako su se ravijali i kompjuteri i programi za njih. Astrolozi su uz pomoc programera razvili izuzetno mocne programe koji daju prognoze i izvestaje vrlo precizne i tacne koji se odnose na natalni horoskop pojedinca. Ti softveri daju izvestaje o godisnjem horoskopu, o prognozi za odredeni period vremena, daju analizu parterskih odnosa, analizu vaseg proslog zivota, odreduju najbolju lokaciju za zivot, za vas u svetu, i jos mnogo toga. Primere ovakvih izvestaja mozete videti na sajtu i zasto ne naruciti neki od njih. Oni se vrlo dobri i kvalitetni jer su ih vrhunski astrolozi sveta pravili. Ipak nista ne moze da zameni astrolosku kreativnu analizu vaseg horoskopa i taj direktni kontakt sa astrologom. Tada se samo astrolog posecuje vama i vi mozete da ga pitate mnogo toga sto mozda nece pisati u izvestaju koji budete narucili. Ipak onaj ko zeli da naruci neke od ovih astro-izvestaja nece sigurno ni malo biti razocaran, jer i tu ce imati vrlo lepo i hronoloski poredane dogadaje, ako se radi o prognozi, ili druge izvestaje koji mogu jako dobro i sadrzajno da zadovolje vasu znatizelju.

Podela astrologije

I Natalna astologija koja proucava upliv nebeskih tela na coveka.

U oviru natalne astrologije postiji: Indijska, Jevrejska, Arapska i Zapadna astologija.

II Mundana i politicka, koja se bavi ispitivanjem nebeskih uticaja na mase, narode, klase, vlade, drzave, gradove, zemlje, pa i zemljotrese.

III Horarna astrologija. Ona smatra da je svako ljudsko djelo rodeno pod odredenim konstalacijama i mora nositi pecat tih uplima. Daje odgovor na konkretno pitanje. Astroloska karta se izraduje prema vremenu i mjestu u trenutku u kojem je pitanje, jasno formulirano, postavljeno astrologu tj. on ga shvatio.

IV Astrometorologija. Posebno interesantna grana, najbliza nauci, a proucava uticaj zracenja na vreme. Odavno su poznata promene vremena prilikom prolaska Sunca kroz 4 ukrsnice ekliptike kao i za vreme Mladog Meseca. Astrolozi idu dalje sa planetima, a u novo doba uzimaju zvezde nekretnice i kvazare.

V Elekciona astrologija. Ima za cilj pronaci najpovoljniji trenutak za otpocinjanje nekog poduhvata. Elekciona karta izraduje se u kombinaciji s natalnom tj. kartom osnivanja poduzeca i sl. No, ukoliko je u pitanju manje vazna aktivnost ili podatci nisu poznati, elekciona karta se moze izraditi zasebno, s tim da se u vidu ima dobar smjestaj i povezanost onih elementa karte koji se odnose na prirodu i cilj planiranog poduhvata

VI Ezoterijska (analizira i tumaci horoskop koji se bazira na verovanju u karmu tj. reinkarnaciju)

VII Astromedicina (izucava i istrazuje razlicite bolesti ili slabosti kojima je odredena osoba naklonjena, tj. disponirana)

VIII Astologija odnosa Grana astrologije koja se bavi tumacenjem odnosa dvije osobe na temelju usporedbe njihovih natalnih karti; pri cemu se paznja obraca na sklad ili nesklad naglasenih znakova, elemenata i kvaliteta, medusobne planetarne aspekte, te utjecaj planeta jedne osobe na kuce i uglove natalne karte druge. Takode se mogu izraditi i horoskopi kombinacijom natalnih podataka obje osobe – kompozit, Davison horoskop.

IX Antropoloska astrologija

Bavi se korelacijom izmedu antropoloskih tipova (rasa) i njima adekvatnih astroloskih znakova. Na primer, astroloskom tipu Ovna odgovara antropoloski tip dinarca, astroloskom tipu Blizanca – antropoloski tip nordida, tipu Raka – tip Istoka (zute rase), tipu Strelca – tip africkih crnaca i potomaka evropskih kromanjonaca koji su po nekim teorijama poreklom iz Afrike, itd. Antropoloska astrologija tvrdi da se svaki antropoloski tip rada u svakom astroloskom znaku, ali samo oni koji se slucajno rode u adekvatnom znaku, bivaju motivisani da poveruju u astrologiju.

Tehnike predviđanja

Kod analize natalnog horskopa koristim razne tehnike, koje mi omogucavaju da proniknem u dusu klijenta.

A sto se tice tehnika predvidanja najcesce koristim direkcije solarnog luka, solarni horoskop, tranzite i srednje tacke (midpoints). Takode u poslednje vreme koristim u analizi i mladu granu astrologije; astrokartografiju.

Ovom metodom se moze analizirati i odrediti gde bi bilo najbolje mesto za zivot, posao, ljubav, ili bilo sto drugo, bilo gde u svetu. Mogu se videti okolnosti koje astroloski deluju na pojedinca, odrediti smerovi povoljnog ili nepovoljnog kretanja. Premestanjem natalne karte na bilo koji deo sveta menjaju se i polozaji planeta unutar polja. Nije svejedno gde zivite. Preseljenjem se mogu promeniti sudbine. Nesto vise o ovim i drugim tehnikama predvidanja mozete saznati u narudzbenici.

Zašto predviđanja padaju u vodu?

Nekada, i pored velikog truda astrologa i njegovog korišćenja sveobuhvatnog znanja, tehnika i umeća u predviđanju budućih događaja u životu klijenta, može doći do neostvarenja predviđanja. Zašto?

Pa treba prvo krenuti od logičnih i razumljivih objašnjenja.

1. moguće je da vreme rođenja nije uopšte tačno,

2. moguće je da postoji neki problemi u komunikaciji i razumevanju između astrologa i klijenta. Astrolog može i mora dobro da uđe u život klijenta, da oseti njegove težnje i da poštuje njegovu slobodnu volju, a najpre da razume njegov karakter. Stari astrolozi su znali da kažu da je karakter sudbina čoveka. Treba poštovati klijentovu slobodnu volju, a isto tako ga savetovati za najpovoljniji momenta ostvarenja te slobodne volje i njegovih težnji.

3. moguće je da su od astrologa sakrivene neke bitne činjenice, ili ih on nije uzeo u ozbiljno razmatranje, a mogu da preokrenu tok budućih događaja u životu klijenta.

4. moguće je da naš klijenta ne zavisi samo od svog natalnog horoskopa, već i od horoskopa partnera, koji utiče na sudbinu oboje.

5. I najčešći način zašto neke prognoze mogu da se uopšte ne ostvare, je prisustvo negativne energije ili crne magije, na samom klijentu ili u njegovoj porodici ili prostoru u kome živi. Ta negativna energija ili crna magija, može da blokira sudbinske procese našeg klijenta i da mu totalno poremeti sudbinsko odigravanje nekih bitnih događaja u njegovom životu. Tako da sam klijent tapka u mestu, jer mu se ništa bitno ne dešava u životu. Na primer, nikako ne može da reši pitanje braka, posla i zdravlja itd. To može da bude jako loše po njega. Jer duže prisustvo negativne energije može da istanji njegovo energetsko polje i da izazove neke fizičke probleme, tj. bolesti. Nažalost danas smo svedoci sve većeg broja ovakvih stvari, i ja mogu reći da mi sve više klijenata dolazi sa ovakvim problemom. To mi u mnogome otežava rad i predviđanje. U daljem tekstu koji sledi možete se informisati više o ovome.


Crna i Bela magija

Ljudi nisu u stanju da sami čine čuda. Zato postoji shvatanje po kome oni prizivaju moćnija bića, koja im pomažu da učine nešto što sami ne bi mogli. Ako neki čovek učini čudo uz pomoć Boga ili neke nebeske sile, onda je to bela magija. Ona se koristi za dobro ljudi. Za nanošenje zla i za postizanje sebičnih ciljeva čine se čuda uz pomoć đavolskih sila i to je onda crna magija.
Bela magija oslobađa i pomaže ljudima od uticaja crne magije, koja je negativna i s kojom se nanosi zlo, nesreća, uništenje, pa čak i … smrt.

Magija je umetnost vladanja određenim vidom energije koju ima svako živo biće. Svi mi nosimo istu količinu energije, samo je pitanje na koji način je koristimo. Crna magija menja sudbinu čoveka, dok bela to ne čini i to je osnovna razlika između ova dva oblika magije. Crna magija je ta koja sudbinu čoveka menja, ali na žalost tu sudbinu čini lošijom. Crna magija predstavlja najpogubniji način upravljanja tuđom sudbinom i tuđim životima. One osobe koje su pod dejstvom crne magije su izložene psihičkom, duhovnom i svim drugim vrstama propadanja.

Osoba koja radi magiju svoje misli i namere utiskuje u toku jednog magičnog rituala. Moguće je delovati ne samo na stvari, životinje, ljude nego i na redosled najrazličitijih budućih događaja. Rezultati naučnih istraživanja govore da se fluid magije danas definiše kao frekvencija. Magijsko delovanje na čoveka uvek je dvojako, odnosno frekvenciju magije prvo prima astralni deo čoveka (njegova aura, energija), pa tek onda njegovo telo kao čvrsta materija. U telesnom obliku kod čoveka, magija stvara razne telesne i duhovne poremećaje koje čovek može osetiti kao npr. lupanje srca, gušenje, kočenje lica, osećaj povraćanja, vrtoglavice, depresija ili pak jaku agresivnost. Ako magija sa svojom negativnošću deluje dugo vremena na jednu osobu može joj napraviti pravi životni pakao kao npr. najteže telesne bolesti. Danas je sve te frekvencije moguće izmeriti pomoću savremenih instrumenata, npr. test Mora, test Vega…

Nije opasna samo magija koju crni mag može baciti na nekoga. Najčešće se sreće takozvana nagazna magija koja izaziva mržnju i nepodnošljivu odbojnost najčešće bračnih drugova. Isto tako, opasna je i magija sa zadrškom. To mogu biti magijski uticaji bačeni na nečiju kuću pre više godina, pa čak u nekim slučajevima i pre više vekova. Takva magija može oživeti, odnosno, ponovo postati aktivna i uništiti život nekome ko nije ni kriv ni dužan. Često se pod njenim uticajem nađu i deca. Ta je magija slepa i ne bira žrtve.

Posebnu snagu činima daju i mesta nekadašnjih nasilnih smrti, napuštena groblja ili stoletno stablo bez krošnje, a ako se više toga ispreplete na jednom mestu onda je to savršeno sklonište za potajni rad majstora magije, posebno za čuvene vlaške vračare koje tamo odlaze najčešće u gluvo doba noći, same i ćutke. Mesta iza i ispred vrata se takođe smatraju kultnim mestima gde prebivaju duše predaka koji se često prizivaju u nesreći. Važno je i stepenište koje je oduvek bilo simbol uspeha. Vradžbine se izvode od najvišeg stepenika i završavaju na kućnom pragu. Prag inače funkcioniše i kao granica između svetog u kući i profanog van doma.

Najbolji način da se čovek povrati u normalan život je skidanje crne magije i nošenje zaštite u vidu amajlije protiv crne magije. Svi oni koji su pod uticajem crne magije trebalo bi da pokušaju da je što pre skinu, jer svaki duži boravak pod tim uticajem to kasnije otežava i čini komplikovanijim. To će se tako nastaviti sve dok ne budete spremni da prihvatite činjenice o postojanju crne magije, a ne sve prihvatati kao “lošu sreću”, besmislenu zabavu ili čistu slučajnost. Obično žrtve i postaju žrtve zbog toga što naivno smatraju da im niko ne može naškoditi sredstvima koja nisu fizička. Put ka uspehu je obično opasan put! Ljubomorne, zavidne kolege, konkurencija, prijatelji, susedi, rođaci mogu zaključiti da im vas je dosta, da bi bili srećniji da vas nema ili da imate manje od njih. Najčešće to rade zbog ljubomore i zavisti, ali i iz straha od konkurencije. Ljudi obično vole da imaju više od vas.

Veliki broj ljudi nosi stalno sa sobom amajlije. Mnoge od tih amajlija se proizvode serijski i prodaju masovno. Ne da su bezvredne, ali pravu upotrebnu i praktičnu vrednost imaju samo posebno za svakog pojedinca namenski izrađene amajlije. Amajlije se namenjuju onome ko ih nosi. Najjednostavnije rečeno amajlija i talisman su magijski posvećeni predmeti. Prvi je namenjen za odbranu i zaštitu od magije i magijskog uticaja, a drugi za izazivanje i ostvarivanje potreba, ciljeva i želja.


Magija kod raznih kultura

Orijentalna magija u Kini veliku važnost pridaje magičnom ogledalu. Magično ogledalo je instrument pomoću kojeg su se štitili od uroka, crne magije, odnosno protiv zla, smrti i bolesti. U Kini su verovali da se snaga i moć demona znatno smanji ukoliko se taj demon ili grupa demona ugleda u magičnom ogledalu, čak vlasniku tog ogledala ne mogu učiniti ništa. Osim magičnih ogledala u Kini još i do danas koriste najrazličitije amajlije. Amajlije, da bi imale veliku snagu morale su se ispisivati sa perom napravljenim od breskvinog drveta, a boja koja je korištena je crvena (crveni cinober). Po njihovom verovanju, a i iskustvu, te amajlije su toliko jake da ne samo da pobeđuju zle duhove nego pobeđuju i zločeste životinje i ljude. Ako se amajlija radi na papiru, onda papir mora biti crvene ili žute boje. Ponekad se na tom papiru crtaju i oblikuju lični idoli sa poznatim njihovim “gromovitim” pismom. Takva amajlija se obično stavlja da visi kroz jednu rupicu dugmeta ili stavlja u crvenu torbicu ili se čak zalepi na vrata ili krevet gde spavamo. Ponekad svoju amajliju zapale, a pepeo mešaju sa čajem ili vodom te piju. Na taj način žele da simbolika i snaga te amajlije u potpunosti zagospodari celim telom (bićem). U Kini veruju i u moć mača. Mač napravljen od novčića može se koristiti u svim magičnim ritualima. Naročito je jak mač napravljen od dudovog drveta. S tim mačem se mogu pobediti i zli magovi.
Islamska magija – u toj staroj magiji često se koristi čvor ili više čvorova, kao sredstvo za razne kletve. Muslimanska magija ili njihova tradicija ima neobičnu priču. Muslimanska magija vezana je za jednog čoveka koji se zove prorok Muhamed, a kojeg je začarao jevrejski čarobnjak ili mag koristeći upravo ovu tehniku – čvor. Na špagi je bilo napravljeno devet čvorova. Svaki čvor vezivao je jednu kletvu. Kletve su gubile snagu ako bi jedan po jedan čvor bio otvoren ili jednostavno kompletna špaga bila bačena u vatru uz odgovarajuće molitvene reči. Danas se islamska magija barem ovde kod nas povezuje sa Hodža – Kuran – Zapisi. To bi značilo da Hodža koristeći veru Islam, odnosno moć svetog zapisa Kuran, u najvećoj meri piše na pergamentu svete rečenice iz Kurana koje su po njemu potrebne u tom trenutku za određenu osobu.

Centralna Azija – među plemenima centralne Azije bolest se leči “ubijanjem čvorova”. Postoji redovan obred, ritual koji se koristi u tu svrhu. To je ritualna magija gde se isprede trobojno uže i na njemu se zavežu čvorovi. Nakon toga se ove čini zakopavaju na nekom nedostupnom dalekom mestu. Smatralo se da je tada i ta bolest zauvek zakopana sa svom svojom negativnošću..

Kako se zasniva Vaš metod rada ?

Moj metod rada se zasniva najčešće na direktnom kontaktu sa klijentom, bilo lično ili putem telefona. Smatram da je najbolje kada se ima odmah povratna informacija od klijenta, tada astrolog jedino može da bude siguran u svoja viđenja i predviđanja. To je izbog toga što vreme rođenja osobe nije ono koje piše u krštenici, ili ga osoba ne zna tačno, pa je to jedan odrazloga zbog kojeg je živi kontakt sa osobom poželjan. U slučaju klijentove fizičke udaljenosti i nemogućnosti ostvarenja direktnog kontakta potrebno je da mi se klijent obrati mailom i naglasi šta ga najviše interesuje i da li je vreme rođenja pouzdano. Posle uvodnog razgovora između klijenta i mene stupamo u izradu horoskopa, a posle njegovog završetka i slanja klijentu očekujem povratnu informaciju i neka naknadna pitanja.

Poruka za kraj?

Vrlo važna tačka ovde je da astrologija i astrolog ne leče ništa. Kreativni astrolog koristi astrologiju i korisne humanističko senzitivne tehnike da bi razumeo klijentove energije zarobljene u nadkompenzujuće odbrambene mehanizme njegovog ponašanja . Astrologija i astrolog pomažu klijentu da poboljša kvalitet napora u životu. Astrologija se menja kako se pojedinac menja. To je ljudski uslov. I štagod da je ljudski uslov, to je astrološki Princip Stvarnosti.

Kako astrologija ide uporedo sa životom, i obrnuto, naše znanje unutar astrologije mora reflektovati naše znanje o tome kako se život razvija. Naša astrologija se sama mora obratiti senzitivnoj zavisnosti ljudskog bića na početne uslove ranog životu u domu i na interakciju sa roditeljima, na primer, što je naša savremena psihologija jasno odredila kao suštinsko u formiranju identiteta, uobličavanja osnovnog ponašanja i fokusiranja mogućnosti za budućnost. Naša astrologija mora da obuhvati dinamiku socijalne interakcije kroz porodične veze, vaspitanje, religiju, poslovnu saradnju, prijateljstva, ljubavne odnose, seksualnu interakciju i, s druge strane, da proširi lanac uticaja kroz rađanje sledeće generacije. Naša astrologija mora da se prilagodi bolesti i snazi, frustraciji i uspehu, demoralisanju i samopoštovanju, stvarnosti i mašti, kao i mnogim drugim talasima razvoja napora pojedinca da dosegne sunce.

Konsultant astrolog je taj koji astrologiju čini značajnom klijentu, javnosti, određujući šta bi se od astrologije moglo očekivati. Svi konsultanti astrolozi kumulativno prave sliku astrologije u javnosti. Od vitalne važnosti je da ova dimenzija profesionalizma bude studiozna, potkrepljena i nadahnuta kao što je i naša sposobnost za meru i sintezu. Analize su od malog značaja ukoliko nisu prenete klijentu, uokvirene u individualizovana životna događanja i projektovana od razvojne prošlosti na budućnost, u profinjujuće testove vremena.

Ukoliko želite da saznate nešto više o astrologiji , prijavite se na početni kurs astrologije.