Medicinski horoskop

Medicinaska astrologija je veština utvrđivanja bolesti i slabosti, kojim je neka osoba naklonjena, kroz proučavanje njenog ličnog horoskopa. Postoji verovanje da zvezdane konstalacije , u času rođenja , nagoveštavaju potencijalna oboljenja , koja mogu biti izazvana prelaskom planeta preko osetljivih zona natalne karte tokom sledećih godina.

Tačnost prosuđivanja zahteva bogato iskustvo i sposobnost sagledavanja kao celine, uspostavljane ravnoteže i mnogostrukih veza između raznovrsnih i često suprotstavljenih svedočanstava pre donošenja temeljnog zaključka.

Jedan od glavnih ciljeva medicinske astrologije je prevencija pojava bolesti u onim periodima života određene osobe, za koje njen razvojni horoskop pokazuje da će biti izložena neobično neskladnim planetarnim uticajima. Duboko ukorenjen princip astrologije tvrdi da : zvezde usmeravaju, a ne prisiljavaju. Zato je važno zapamtiti da je zdravlje uvek moguće popraviti , i da se nevolje koje zadaju planete mogu otkloniti u velikoj meri, pa čak i prevazići kroz samodisciplinu, ispravnu dijetu i harmonično mišljenje. Astrologija je u stanju da pruži vredne i ponekad tačnije – indicije o prirodi i poreklu neshvatljivih simptoma. U domenu preventivnih medicinskih ispitivanja , stručno izrađen horoskop mogao bi biti od velike pomoći. Isti važi za sve ostale entitete bolesti . Svaki od njih poseduje odgovarajuću planetarnu formulu i konstatu u natalnoj karti, koja upozorava iscelitelja upućenog u astrologiju, i omogućava mu da dođe do ranije i , ponekad , tačnije dijagnoze, nego lekar koji zavisi od simptoma, laboratorijskih analiza i pacijentove bolesti.

Moja uloga kao astrologa u analizi natalne karte , je da ukaže na potencijalne slabe tačke u klijentovom horoskopu. Tj. one slabe tačke koje ukazuju na loše postavljene planete u znacima i kućama, i loše aspekte koje tvore međusobno, a što sve može da ukaže na jedan disbalans u planetarnim energijama, koje mogu usloviti pojavu ili simptome određenih vrsta oboljenja i bolesti. Ovi disbalnsi mogu nastati kao posledica velikog pritiska koji osoba trpi od spoljnih i unutrašnjih faktora, a koji probijaju astralno i prelaze na fizičko telo osobe , vlasnika horoskopa. Zadatak astrologa je da predvidi i najavi klijentu unapred, moguće ispoljavanje određenih događaja i potencijalnih problema ,koji mogu izazvati psiho-fizičke reakcije organizma i stvoriti uslove za razvijanje određenog oboljenja. Takođe astrolog može klijenta savetovati prilikom odabira određenog lekara ili načina i vremena uzimanja nekog leka ili pomoćnog lekovitog sredstva, a takođe vrlo bitno je i izbor povoljnog vremena za operativno lečenje klijenta ukoliko to određeno oboljenje dozvoljava. Takođe mogu da ukažem klijentu, koji tip i vrsta rekreacije ili meditacije, može biti najbolji po njega i podizanje njegovog psiho-fizičkog zdravlja organizma. Astrolog može da predvidi i da ukaže parovima kada je najbolji period za začeće žene i da pomogne svojim savetima oko plodnosti i odabira pola deteta. Naravno sve to može da se uradi pažljivom i preciznom analizom klijentovog natalnog horoskopa, koja u sebi sadrži sve aspekte klijentovog života i njegove porodice, a da se kao jedan od bitnijih segmenata njegovog života, apostrofira njegovo zdravlje, kao najvažniji aspekt njegovog bića.