Horoskop Srbije

Download (.pdf)

 

Nacija

Nacijom možemo smatrati grupu ljudi koji imaju isti jezik, kulturu i nasleđe, i koji fizički naseljavaju određenu geografsku lokaciju

Svi članovi nacije poseduju zajednički fond misli koje su sticane i prenošene kroz istoriju, kao i spremnost da nastave da žive kao nacija u budućnosti. Kada se nacija organizuje u državu, ona izražava trenutni stadijum razvoja kolektivnog fonda misli, uspomena, nada, strahova i želja, tj. kolektivnog nesvesnog.

I sam nacionalni horoskop može se definisati kao ogledalo kolektivnog nesvesnog nacije, koje je zamrznuto u određenom kritičnom stadijumu evolucije.

Država

Možemo definisati kao sistem institucija koje nacija prihvata radi regulisanja društvenog, ekonomskog i političkog života. Horoskop napravljen za trenutak stvaranja države pokazaće ne samo stanje kolektivnog nesvesnog na mitološkom ili psihološkom nivou, već i događaje na materijalnom nivou; sav ekonomski potencijal nacije; opšte stanje u društvu, privredi, zdravstvu, vojsci, policiji i zakonodavstvu; spoljnu politiku države i njeno mesto u svetu.
Možemo reći da most između nacije i države predstavlja Ustav, koji ima za cilj da definiše ispravno funkcionisanje države. Zato se nacionalni horoskop i obično pravi za trenutak donošenja ustava.

 

Srbija

Može se reći da je naša sadašnja država više puta bila samostalna kroz istoriju. Poslednji horoskop samostalne Srbije nastao je 13. jula 1878. Tada smo dobili samostalnost koja je potvrđena na kongresu u Berlinu. I evo ponovo Srbija novim Ustavom potvrđuje svoju državnost, nezavisnost i samostalnost.
Na Mitrovdan 08.novembra 2006.godine u 12 časova i 13 minuta, u podne, svečanim proglašenjem Ustava začinje se i počinje da živi ovaj novi horoskop Srbije.

 

Da li je slučajno ili namerno izabran ovaj datum?

S obzirom da je naša nacija bila suočena sa vrlo velikim pritiskom međunarodne zajednice i nerešenim problemom Kosova i sličnim problemima, sigurno se više nije moglo čekati sa proglašenjem Ustava, pa su se naši zvaničnici odlučili za ovaj datum. Da li su se možda konsultovali sa nekim astrologom, ja to ne znam. Ali znam da se sigurno mogao izabrati bolji datum proglašenja Ustava, po teoriji mundane astrologije. Daleko bolji dan proglašenja Ustava bi bio 09. novembar. A da se moglo sačekati, sigurno bi neka sredina decembra bila povoljna za proglašenje Ustava kako bi se izbegao loš položaj Saturna prema Suncu, Merkuru, Veneri i Jupiteru. Ovaj loš položaj Saturna biće naknadno obrazložen u tekstu koji sledi.

 

Analiza horoskopa Srbije

Ascendent (ili podznak, kako ga neki nazivaju) Srbije je u Vodoliji. To je početak horoskopa i prvo polje. Ono je najvažnije u mundanoj astrologiji jer predstavlja narod, opšte stanje u zemlji, stanje unutrašnjih poslova i opšte stanje javnog zdravlja. Vladar Vodolije je planeta Uran i govori o našem narodu kao: originalnom, nazavisnom, buntovnom, koji ne trpi autoritete i nametanje tuđeg mišljenja. Govori o našim ljudima kao velikim idealistima, koji imaju nagle promene mišljenja i puno ideja, koje su vrlo plodonosne i originalne. Naš narod će u godinama koje slede doživeti jednu transformaciju svoga identiteta na bolje, jer će uvideti gde je grešio svih ovih godina u svom mišljenju i odnosima prema drugima. Da bi bezbolno mogao da prebrodi ove transformacije, narod bi morao više da se okrene duhovnosti i moralnoj čistoti, pravim vrednostima, a manje materijalnim težnjama i željama.


Sa Suncem i ostalim planetama u Škorpiji u 9. polju, imamo sliku nove Srbije koja će svoj akcenat baciti na stvaranje jednog boljeg imidža i bolje slike u svetu o sebi i njenoj naciji.


Sigurno da će se ići na veću saradnju sa međunarodnom zajednicom u oblasti zakonodavstva, nauke, tehnike i trgovine. Tome u prilog ide i povoljan aspekt Urana sa planetama u 9 .polju koje inače predstavlja sve navedeno u tekstu.


Mesec Srbije je u Blizancima u 5. kući. On inače predstavlja narod, žene, ali može se reći da on u stvari predstavlja dušu nacije. On ovde dovodi do ljubavi prema deci i mladima, prema sportu i zabavama, prema umetnosti, kulturi i obrazovanju. Može se reći sa sigurnošću da je duša ove nacije okrenuta sportu, umetnosti i zabavi. Ovo je ključ svega. Naša zemlja treba da razvija kolektivni duh kroz sport i umetnosti i da to vrši kroz što veću popularizaciju i edukaciju mladih naraštaja. A samim tim imaćemo vrhunsku afirmaciju i prezentaciju naše zemlje, putem naših filmova, muzike, sporta u drugim delovima sveta. Ovaj aspekt treba iskoristiti koji daje Mesec u Blizancima, koji su vazdušni znak. Sigurno da ćemo biti i dalje među najboljima u košarci, odbojci, vaterpolu, i drugim sportovima gde se traži veština, inteligencija i brze ruke. Ovo se odnosi i na tenis i uspeh takođe u individualnim sportovima, kao npr. atletici, šahu, aviomodelarstvu, padobranstvu, automobilizmu i slično. Vrlo brzo možemo očekivati dobre rezultate i medalje od odbojkašica, odbojkaša, ali i vateropolista i fudbalera u 2008. godini. I dosta uspeha na olimpijadi.


Takođe biće velikog uspeha naših filmova u svetu i prezentacije naše kulture, muzike i književnosti. Ono što je svakako važno, a trebalo bi spomenuti, da Srbija treba da sve svoje potencijale usmeri ka turizamu. Dobar prihod može ostvariti od organizacije sportskih i zabavnih manifestacija, kao i od banjskog i planinskog turizma. Ono što ne valja je loš aspekt Meseca sa Plutonom, što već dovodi do niske stope nataliteta, velikog porasta abortusa, malignih oboljenja, mnogo kriminala protiv dece i njihovog zlostavljanja.


Još jedna planeta Neptun u prvom polju horoskopa Srbije ima negativan uticaj i dovodi do porasta poroka i nemoralnosti, prevara i nepoštenog i izdajničkog ponašanja među narodom. On vlada drugim poljem koje se odnosi na finansijsko stanje nacije, dohodak, banke, promet robe itd. Sve ovo govori o jako lošem stanju nacije po pitanju novca, o spoljom dugu prema inostranstvu koje nas jako pritiska po pitanju vraćanja tog istog duga, o čemu govori aspekt Neptuna sa Saturnom u 7. polju koje predstavlja druge države. Velika osiromašenost građana i loši uslovi stranih banaka po pitanju kredita su samo neki pokazatelji ovog aspekta Neptuna prema planetama u 9. polju. Najgore od svega je velika opasnost koja preti od kriminala, naročito privrednog, koji se manifestuje kroz razne mahinacije i nelegalne radnje u korist prisvajanje protiv pravne dobiti, a što direktno ima za cilj ukrupnjavanje novca i moći kod malog broja pojedinaca, a na račun osiromašenja građana. Sve ovo je moguće zbog loše koordinacije zakonodavne i izvršne vlasti, a takođe i neke podmitljivosti nekih njenih članova, o čemu govori aspekt Neptuna sa Marsom i Suncem.


Država i njeni najviši organi i parlament će stati ovome na put, jer postoji povoljan aspekt Plutona koji u ovom slučaju predstavlja najviše organe vlasti i Saturna u 7. polju koji predstavlja javnost. I taj aspekt će dovesti do toga da se država beskompromisno obračuna sa kriminalom. Naravno to neće ići lako i preko noći, ali već za godinu dana mogu se očekivati konkretni rezultati, jer će se u parlametnu doneti delotvorni i efikasni zakoni koji će se primenjivati i onemogućavati ove kriminalne radnje.


Veliki problem našeg horoskopa predstavlja poljuljana i loša slika o Srbiji još iz prethodnog perioda. Ovde planeta Saturn nepovoljno utiče na međunarodne poslove i donosi mnogo nevolja i teškoća u kontaktima sa drugim zemljama Koje su po nas vrlo stroge i nepopustljive, sklone naređivanju i uslovljavanju. Ovakav stav će se promeniti takođe uz umešnost naše diplomatije i vladajućih struktura. Neke pozitivne rezultate možemo očekivati za godinu dana. Ovde pre svega mislim na neke vizne olakšice, a kasnije na porast trgovine i ulaganja u našu privredu. Reklo bi se da bi porast nacionalnog dohotka i rasta kupovne moći stanovništva mogao da se desi za četiri godine. To se vidi kao posledica ulaganja u našu privredu. Za sada je to jako malo i vidi se da bi naša zemlja mogla da dobije pomoć kroz ulaganje u zdravstvo i obrazovanje i ekologiju.

* * *

Sigurno da je pitanje suverniteta i teritorijalnog integriteta najvažnije za svaku zemlju, posebno za Srbiju koja ima nerešen status Kosova. Pet planeta u horoskopu Srbije je u Škorpiji, a ona po astrološkoj geografskoj simbolici predstavlja Kosovo. Venera vlada 4. poljem koje predstavlja korene ili poreklo jednog naroda. Ona je takođe smeštena u znaku Škorpije i samim tim dokazuje poreklo srpskog naroda i korene njegove duhovnosti. Položaj ovih planeta u 9. polju, koje predstavlja zakone i inostranstvo, pokazuje borbu za svoju teritoriju kroz međunarodne institucije i međunarodno pregovore. Ta borba nije ni malo laka, jer suviše mnogo loših aspekata između Saturna, koji ukazuju na brojne neprijatelje koji imaju interes da Kosovo bude nezavisno, i planeta koje predstavljaju srpsku teritoriju. Malo je pravih prijatelja Srbije, ali imamo povoljne aspekte Jupitera prema Veneri i oni govore da će ipak moćne sile kao što su Rusija i Kina pružiti podršku jer je i zakon na strani Srbije. Na žalost, pravda uvek ne pobeđuje.Sigurno je da će doći do nekog rešenja koje će biti nametnuto od strane međunarodne zajednice. Naravno da se Srbija i srpski narod neće složiti sa nekim rеšenjem, koje će negirati pravo Srbije na svoju teritoriju. Za Srbiju i srpski narod , Kosovo će večno ostati srpska teritorija.