a

Bik - karakteristike

Planeta vladalac: Venera Delovi tela vezani za Bika: grlo, vrat, Eustahijeva truba, vratni pršljenovi. Vašem telu je potrebna: hrana koja sadrži natrijum sulfat. Razvijajte: optimizam i fleksibilnost. Izbegavajte: tvrdoglavost i samopovlađivanje.

Neke ključne reči pri opisivanju Bikova su : zemaljski, melanholičan, fiksan, negativan i plodonosan. Fizički Bikovi poseduju veliku snagu vitalnosti, trpljenja i miroljubivosti. Sve dok ih neko ne isprovocira i rezbesni. Kada se isprovocira u stanju je da napadne neprijatelja bez obzira na njegovu jačinu. Vrlo bitna im je materijalna sigurnost i mnogi Bikovi imaju karijeru vezanu za bankarstvo, osiguranje i berzu. Neki od njih su vrlo talentovani za muziku, kulinarstvo i hortikulturu.

Zdravlje i ishrana Bikova

Zdravstveni problemi sa kojima će se Bikovi susresti u toku života najverovatnije su: infekcija grla, oboljenja larinksa, vrata, ušiju, polnih žlezda, astma, sinuzitis, gnojno oboljenje krajnika. Bikovi bi trebalo da ne jedu mnogo masnu hranu. Ćelijska so vezana za znak Bika je natrijum sulfat. Ona kontroliše optimalnu količinu vode koja je telu potrebna. Nedostatak ove soli se manifestuje oticanjem tkiva. Prehrambeni proizvodi koji sadrže ovu so su: spanać, crni luk, kupus, rotkva, bundeva i krastavac.

Bikovi u ljubavi

ONA je senzualna, bujna, plodna. Zna da voli i da bude verna. Ljubljenje i koitus su od presudne važnosti. Osvaja svojom ženstvenošću i spokojnošću, pesmom. Pada na darove, čašćenje, komplimente, novac. On je tolerantan i dobroćudan. ON treba ženu za kuću, a krevet je dabome u kući. Veran je. Voli sve užitke ali ne mari mnogo za predigru. Misli da je dovoljno jak pribor i potencija.