a

Jarac - karakteristike

Planeta vladalac: Saturn Delovi tela vezani za Jarce: kolena, skelet, koža i (kroz refleksnu akciju) probavni sistem. Vašem telu je potrebna hrana koja sadrži: kalcijum fosfat. Razvijajte: optimistički stav i veću slobodu izražavanja. Izbegavajte: sebičnost i melanholiju.

Neke ključne reči pri opisivanju Jaraca su: radan, konzervativan, štedljiv, metodičan, oprezan. Vaš život je zasnovan na trajnim građevinama i ustaljenim vrednostima, bile one materijalne, društvene ili duhovne. Vaš primarni cilj u ćivotu je da izgradite bazu za društvene odnose. Vaša osnovna slabost je nezainteresovanost (ili zaboravnost) za činjenicu da da su ljudi osobe sa široko razgranatim i različitim potrebama i stavovima. Rudarstvo, nekretnine, bankarstvo i javni radovi od koristi za širu društvenu zajednicu – sve su to poduhvati pod upravom vašeg planetarnog vladaoca Saturna. Uspešna karijera možda vas čeka i u politici, glumi, dramskom pisanju, osteopatiji ili nauci.

Zdravlje i ishrana Jaraca

Vaš znak upravlja kolenima, koštanom telesnom strukturom i žilama i hrskavicama koje tu strukturu vezuju. Zato su najčešći nesrećni slučajevi Jarca lomovi kostiju, iščašenja, uganuća i povrede kolena. Ćelijska so Jarca je kalcijum fosfat, koja koristi albumin iz krvi da bi pomogla izgradnju i održavanje koštane telesne strukture. Kada postoji nedostatak ove ćelijske soli, albumin se ne zadržava i ne koristi, već odlazi iz tela kroz bubrege. Problemi koji iz toga proizlaze su problemi sa bubrezima, reumatizam i loša probava sa kiselinom. Neiskorišćeni albumin može izazvati zapaljenje kože i čireve. Ako se akumulira u uhu, može izazvati gluvoću. Prehrambeni artikli koji telo snabdevaju kalcijum fosfatom su: kupus, špargla, spanać, sočivo, pasulj, celer, badem, krastavac, ječam, žumance jajeta, posno meso, integralna pšenica, jagoda, smokva, borovnica i šljiva.

Jarci u ljubavi

ONA nema strasti, ni osmeha, ne koketira; prirodna, verna, a u teškim trenucima vrlo požrtvovana. Redovno je u odbrambenom stavu, a padne na kritička dokazivanja kako je baš ona izuzetna ženka, kako je lepo s njom studirati, planirati ili planinariti. ON je bez romantike i strasti, hladan i odmeren; konstruktivan realist manje gleda erotske igre a više ekonomske procene. Investira u budućnost, traži ženu za majku. Poljubac je očinski. U koitusu nekako trom, zadovoljava dimenzijama.