a

Ovan - karakteristike

Planeta vladalac: Mars Delovi tela vezani za Ovna: glava, vilica, mozak, oči. Vašem telu je potrebna: hrana koja sadrži kalijum fosfat Razvijajte: strpljenje i umernost. Izbegavajte: rasipanje životne energije, tvrdoglavost i alkohol.

Neke od ključnih reči pri opisivanju Ovnova su: smeli, hrabri, tvrdoglavi, optimistički, otvoreni, briljantni, promenljivi, napeti, velikodušni i ludo odvažni. Najsrećniji ste i najveći uspeh postižete kada sami sebi šefujete, radeći stvari na svoj način. Ništa vam ne može poremetiti emotivnu stabilnost nego posao na kome morate da prihvatate naređenja od pretpostavljenog koga smatrate inferiornim. Ovnovi su najbolji u profesijama vezanim za elektroniku i inženjerstvo, vojsku, stomatologiju i psihijatriju.

Zdravlje i ishrana Ovnova

Kroz vekovnu praksu tradicionalna astrologija je povezala određene bolesti zodijačkim znakovima. Ovo iskustvo nas uči da su Ovnovi podložni moždanim udarima, groznicama, zapaljenjima kože, problemima sa pamćenjem, neuralgijama glave i lica, vrtoglavici i nervnoj iscrpljenosti. Mnoga ova oboljenja se mogu sprečiti ako se posveti brižljiva pažnja svakodnevnim navikama, samodisciplini i dobro uravnoteženoj dijeti. Treba da izbegavanju hranu bogatu masnoćama koja utiče na arterisklerozu, kao i da ostave duvan zato što sužava krvne sudove. Ćelijska so Ovna je kalijum fosfat koja pomaže regeneraciju moždanih ćelija i nervnog tkiva i vraća deo mentalne žustrine koji vaš znak nemilice troši. Kalijum fosfat može se naći u: cvekli, celeru, zelenoj salati, karfiolu, spanaću, crnom luku, senfu, rotkvi, šargarepi, krastavcu, urmi, jabuci, orasima i limunu.

Ovnovi u Ljubavi

ONA je impulsivna, strastvena, spontana i vedra. Traži kompletnog muškarca; jakog da je ukroti i nežnog da je mazi, usput da ona ima poslednju reč. Osećanja su plamteća, ljubi strasno, daje povoda, ali taktizira, uzmiče, ne da se zavesti. Traži vernost za vernost, vatrena je u koitusu i voli ekscentrične poze, zna i da ugrize. ON traži ženu koju ne mora kontrolisati, da se može posvetiti ambicijama. Ljubav dokazuje delima a ne rečima. Osvaja brzim spontanim nastupom. Neveru ne prašta i lako se odluči na raskid. Koitus bez predigre i brzo prelazi na bračnu dužnost.