a

Ribe - karakteristike

Planeta vladalac: Neptun Delovi tela vezani za Ribe: stopala, telesni sokovi, gastroabdominalni region (kroz refleksnu akciju), epifiza i limfni sistem. Vašem telu je potrebna hrana koja sadrži: fosfat gvožđa. Razvijajte: volju, bliži dodir sa realnošću. Izbegavajte: alkohol, samopovlađivanje.

Neke ključne reči pri opisivanju Riba su: samilost, inspiracija, spiritizam, voljna žrtva i neodlučnost. Vi ste mentalno prijemčivi i emocionalno osetljivi na sve i svakoga ko vas okružuje. Vašim zankom dominira Neptun, misteriozna planeta obmane, mašte, idealizma, čarobnosti, propadanja i vančulnog opažanja. Vi ste umetnička duša, pasivni, požtvovani, preosetljivi i emocionalni. Pri izboru profesije koja će izazvati vaše skrivene talente, čime ste bogato obdareni, trebalo bi da razmislite o onim profesijama u kojima su potrebne stvaralačka imaginacija, empatija i diplomatičnost. U zavisnosti od vašeg obrazovanja i porekla, vi biste mogli graditi uspešnu karijeru u dramskim umetnostima, zatim kao pisac, pesnik, muzičar, socijalni radnik, izdavač, sveštenik, mornar, a medicinskim veštinama kao apotekar, terapeut ili medicinska sestra.

Zdravlje i ishrana Riba

Dobro zdravlje u velikoj meri zavisi od adekvatne količine fosfata gvožđa – ćelijske soli Riba – u krvi. Za telo vitalno nužna zaliha kiseonika prenosi se putem molekula ove soli. Kada postoji nedostatak fosfata gvožđa, verovatno je da ćete patiti od anemije, niskog krvnog pritiska, depresije, problema sa žlezdama, hidropsije i tupih, pulsirajućih glavobolja. Namirnice koje sadrže fosfat gvožđa, a mogu se jesti sirove su: salata, jagoda, rotkvica, krastavac, badem, orah i suvo grožđe. Od kuvanih namirnica to su: spanać, goveđa džigerica, pasulj i posna govedina.

Ribe u ljubavi

ONA je pokrivena mušica, erotski ekstravagantna, pretvara se kao neosvojiva, a žudi za nedostižnim erotskim užitkom. Kompleksna žena, puna vizija, instikata, morskih tajni; radosna ako ima da skriva kakvu prošlost. Opija se romantikom talasa. Uporno traži ideal, piše pisma umetnicima, plače, želi da bude zavedena a beži od zavodnika. Neveru čini tražeći ideal, jačega; prekid akta ne smeta, ali trpi i dalje ćuti; erotska zagonetka. ON je povučen, miran, stidljiv, čeka da ga događaj ubaci u prigodu sa voljenom. Ljubav ne iskazuje rečima. Koitus spontan i mlak, bez uvoda. Neveru ne preduzima bez silovite situacije; ženi prašta i ne proverava. Eros zagonetan, mutan, traži malo, žrtvuje se mnogo.