a

Vodolija - karakteristike

Planeta vladalac: Uran Delovi tela vezani za Vodolije: gležnjevi, ručni zglob, kosti donjih udova, vid. Vašem telu je potrebna hrana koja sadrži: natrijum hlorid. Razvijajte: intuitivne moći, brigu za pojedinca. Izbegavajte: preterani umor, loše navike, odugovlačenje.

Neke ključne reči pri opisivanju Vodolija su: Filozofska nepristrasnost i nekonvencionalnost. Istovremeno imate duboku intuiciju koja vas čini dobrim poznavaocem ljudskih duša. Vi imate ono što se zove " darom duhova" – vrstu duhovne smage koja teži da se ispolji u najširim humanitarnim poduhvatima. Zato ćete iskusiti najveća osećanja ispunjenosti i sreće u radu organizacija i grupa posvećenih nekom humanitarnom programu. Najbolji ste kao tehničari, inženjeri, piloti, pronalazači, socijalni radnici.

Zdravlje i ishrana Vodolija

Na hipersenzitivnoj psihi Vodolija često se ispoljavaju razna psihosomatska oboljenja. Najuobičajenije su: neuralgija, nervne krize, problemi sa bubrezima i neobična i opskurna oboljenja koja je teško imenovati. Ćelijska so Vodolija je natrijum hlorid, svima bolje znana kao kuhinjska so. Ako ste ikada so izložili vlazi, znate da je ona upija. U telu ona vrši privlačenje vode koja je nosi kroz crevni trakt i kroz tkivo. Kada se pojavi nedostatak natrijum hlorida u telu, voda (koja čini 70% ljudskog orhanizma) ne može se ispravno kontrolisati i raspoređivati. Posledice megu biti pojava hidropsije, katara, dijareje i, u ekstremnim slučajevima, delirijuma. Pravi način da se nadoknadi ćelijska so Vodolija je unošenje sledećih namirnica u jelovnik: kupus, spanać, špargla, celer, rotkvica, šargarepa, sočivo, kukuruz, morska hrana, jagoda, jabuka i smokva.

Vodolije u ljubavi

ONA je nekonvencionalna, nesvakidašnja, ne oseća se ničin sputana, pa se od nje može sve očekivati. Uvek je čik, smelo kombinuje oblačenje pa privlači pažnju udvarača. Ima jednako strasti i osećanja i zna se ćrtvovati. Pada na stil, muziku, piće, romantiku, ekscentrične dijaloge o svetu, ili ležerno prosto "sve u svoje vreme". ON je ekscentričan, sa dozom simpatične ironije, dvosmislenih upadica, ležerne boemštine; zato je rado viđen u društvu žena. Moderan i sklon slobodnim vezama, zlu ne trebalo i grupnom seksu. U veselom društvu to je kolovođa, intiman, neposredan. Romantični eros, on sam sebi dokazuje ljubav. Ne nameće se, ženu vara radi smirenja ili nužne promene, ali i ženinu neveru želi da razume.